ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

ایجاد یک حساب کاربری

پر کردن فیلدهایی که با ستاره (*) نشانه گذاری شده ضروری است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *

نگارستان

موشک کروز

موشک کروز ملقب به سایه طوفان

موشکهای کروز

سایه طوفان (storm shadow) یک موشک کروز هوا پرتاب،محصول مشترک فرانسه، بریتانیا و ایتالیا است که به صورت تخصصی برای نابودی راه ها و باند فرودگاه ها طراحی شده است و توسط شرکت فناوری های دفاعی MBDA توسعه داده شده است. فناوری این موشک از موشک کروز فرانسوی آپاچی گرفته شده است . که از لحاظ ظاهری هم بسیار به هم شبیه هستند. در سال 1982 مطالعات امکان سنجی بر روی نیاز احتمالی بریتانیا برای موشک دوربردی که از هواپیما پرتاب شود انجام شد و در سال 1986 هفت کشور عضو ناتو تصمیم به توسعه این نوع موشک گرفتند که در نهایت این قرار داد بی نتیجه ماند و منحل شد.  تا سال 1997 که نیروی هوایی فرانسه ، ایتالیا و بریتانیا بر اساس نیازی که احساس می کردند تصمیم به توسعه مشترک سایه طوفان بر پایه موشک فرانسوی آپاچی گرفتند.

این موشک یک موشک پنهانکار است که بردی نزدیک به 250 کیلومتر دارد حدود 155 مایل که از یک موتور توربین گازی بهره می برد که می تواند سرعت موشک را به 0.8 ماخ برساند. تورنادو ،  میراژ 2000 ،  گریپین و  داسو رافال  از جمله جنگنده هایی هستند که می توانند این را موشک حمل کنند. همچنین در سال 2014 با سیستم های یوروفایتر هم یکپارچه خواهد شد و برنامه هایی برای نصب به روی F-35 نیز وجود دارد.

این موشک از یک سر انفجاری چند مرحله ای بهره می برد که در مرحله اول وارد پناهگاه دشمن شده سپس در مرحله بعد فیوز تاخیری انفجاری فعال میشود و کلاهک اصلی را منفجر میکند و به طور کامل فرایند تخریب انجام میشود.

سایه طوفان موشکی برای حمله به مراکز فرماندهی،کنترل و ارتباطات فرودگاه ها،بنادر و ایستگاه های تولید برق،انبار مهمات و پل ها و کلیه اهداف استراتژیک با اهمیت بالا است و یک مخرب به تمام معنا محسوب می شود.

این موشک از سیستم اتوماتیک fire and forget بهره می برد و بعد از شلیک دیگر نمی توان آن را کنترل کرد اعم از تغییر اطلاعات هدف و یا خود نابودی موشک. و از 2 سیستم هدایت به نامهای GPS و TERPROM (امضاء عوارض زمینی) بهره می برد که در کامپیوتر هایش ذخیره شده است. در نزدیکی هدف موشک برای تفکیک و شناسایی و تخریب بهتر هدف،تغییر ارتفاع میدهد و بهترین ارتفاع را بر میگزیند. در ابتدا دماغه موشک جدا می شود در زمان انجام  عمل تفکیک،دوربین مادون قرمزی که در داخل موشک نصب شده، فعال می گردد و اجازه می دهد تا منطقه هدف بهتر شناسایی بشود. سپس شروع به مقایسه اطلاعات بدست آمده با اطلاعاتی که از قبل ذخیره کرده است می نماید.

در سال 1998 فرانسه سفارش 500 تیر از این موشک  را صادر کرد و برای اولین بار در سال 2000 به وسیله یک میراژ 2000 یک شلیک موفق انجام داد و اولین پرتاب موفق بریتانیا هم سال 2001 انجام گرفت.

سایه طوفان در سال 2000 در ارتش بریتانیا وارد خدمت شد که در سال 2003 در جنگ عراق به وسیله اسکادران 617 به کار گرفته شد . و توسط بریتانیا در سال 2011 برای نابودی سیستم های ضد هوایی لیبی و توسط فرانسه برای نابودی پایگاه های هوایی لیبی به کار گرفته شد .

برای این موشک برنامه های توسعه ای مختلفی در نظر گرفته شده که از جمله سفارش نیروی دریایی فرانسه به MBDA برای توسعه نوع دریا پایه این موشک است . و با توجه به موشک آمریکایی تام هاک که بردی معادل 2000 کیلومتر دارد برای آینده برد بیشتری برای سایه طوفان در نظر گرفته شده است.

این موشک عملکرد استثنایی خوش را در جنگ عراق نشان و به اندازه ای دقیق اهداف تعیین شده رامنهدم کرد که به آن لقب نابودگر را داده اند و مسلما پیشرفته ترین سلاح در نوع خود در جهان است.این موشک همچنین مجهز به کلاهک هسته ای است و توانایی بالایی در نابودی پناهگاه های محکم و ضد نفوذ دارد.

 

کشور های استفاده کننده

 فرانسه: در سال 1998 تعداد 500 موشک برای نیروی هوایی سفارش داده است و در سال 2006 تعداد 100 موشک از نوع دریا پایه برای نیروی دریایی سفارش داده است.

یونان: تعداد 90 موشک برای نیروی هوایی.

ایتالیا: تعداد 200 موشک برای نیروی هوایی.

امارات عربی: به تعداد نامعلومی سفارش داده است.

بریتانیا: تعداد 900 موشک برای نیروی هوایی سفارش داده است.

عربستان سعودی: قرار داد 1.8 میلیارد دلاری برای تامین نیروی هوایی سلطنتی امضا کرده است.

 

مشخصات

نوع موشک: برد بلند هوا به سطح .

سازنده: فرانسه ، بریتانیا ، ایتالیا

سال شروع خدمت: 2002

کارخانه سازنده: MBDA

وزن: 1230kg

طول: 5.1 m

قطر: 0.48 m

سرانفجاری: 450 کیلوگرم از نوع فیوز تاخیری چند مرحله ای

موتور: موتور فرانسوی turbomeca با قدرت تولید 5.4 KN نیرو

طول بال: 2.84 متر

محدوده عملیاتی: بیش از 250 KM

ارتفاع پروازی: 30 – 40 متر

سرعت: 1000 کیلومتر بر ساعت برابر با  0.8 ماخ

 موشک کروز

 

سیستم های هدایت 

هدایت اینرسی 

GPS 

TERPROM (امضاء عوارض زمینی) 

راهنمای ترمینال برای مرحله نهایی استفاده از تصویر برداری مادون قرمز

 

جنگنده های پرتاب کننده

داسو رافال

تورنادو

یوروفایتر(2014)

میراژ 2000