ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

ایجاد یک حساب کاربری

پر کردن فیلدهایی که با ستاره (*) نشانه گذاری شده ضروری است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *

نگارستان

پروفسور سمیعی اسطوره مغز و اعصاب

زندگینامه پروفسور مجید سمیعی اسطوره مغز و اعصاب

پروفسور مجید سمیعـی اسطوره مغز و اعصاب

پروفسور مجید سمیعی، استاد برجسته جهانی و رئیس فدراسیون جهانی انجمن جراحان مغز و اعصاب، فرزند پاک ایران زمین و اسطوره زنده ای است که مشعل کیان و افتخار ایرانیان را که میراث گرانبهای نیاکان پُرافتخارمان همچون کوروش کبیر و داریوش بزرگ است و توسط فردوسی ها، سعدی ها، حافظ ها، ابن سیناها و دیگر بزرگان این مرز و بوم، مراقبت گردیده، به شایستگی بر تارک جهان، به اهتزاز درآورد و نامش را تبلور شعف و غرور ایرانیان قرار داد.
پروفسور سمیعی که یکی از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب و بنیانگذار رشته جراحی قاعده جمجمه در جهان است، در مرداد ماه سال 1316، در شهرستان رشت در خانواده ای فرهنگی چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت به پایان رسانید و در سال 1335 برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کرد و در آلمان غربی ساکن شد و توانست در رشته بیولوژی و پزشکی، در دانشگاه ماینتس به تحصیل مشغول شود. رشته‌های زیست‌شناسی و پزشکی را در دانشگاه ماینتس به پایان رسانید و سپس دورهٔ تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر پروفسور کورت شورمن شروع کرد و در سال 1970، به اخذ درجهٔ تخصص در این رشته نایل آمد.
وی کار علمی را با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد و پس از چندی، سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. ایشان در سال 1972، به اخذ درجهٔ پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه ماینتس نایل گردید و از آنجا که جراحی مغز به دلیل پیچیدگی فوق العاده آن و ارتباط نزدیک با اعصاب حسی و حرکتی در سایر اندام ها و به خصوص صورت، با عوارضی همراه است، همین عامل موجب شد تا او برای رفع این نقیصه و بخشیدن زندگی سالم و کاهش آلام و رنج همنوعان خود، دست به مطالعات گسترده ای در خصوص ساختار پیچیده مغز بزند تا بلکه روشی بیابد تا هم عوارض عمل جراحی پس از مغز کاهش یابد و هم اینکه انسان ها به زندگی توام با سلامت باز گردند.
پروفسور در سال 1977، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانوفر به عهده گرفت در همین سال، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطا شد. ایشان در همین سال و در پی سلسله مطالعات و تحقیقات علمی، نخستین جراحی میکروسکوپی مغز را در دنیا ابداع و به سرانجام رساند و سپس اولین پزشکی لقب گرفت که توانست عمل جراحی قاعده جمجمه را در دنیا ابداع کند که بسیار مورد توجه جراحان تراز اول دنیا قرار گرفت. سپس اولین دوره آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را با کمک بنیاد فولکس واگن تأسیس نمود.
پروفسور سمیعی که ایجاد کننده زیر شاخه ای از جراحی مغز، به نام جراحی قاعده مغز است و در زمینه جراحی میکروسکوپی مغز نیز ابداع کننده روشهای تازه و بی نظیری بوده است، در دهه 1990، تصمیم گرفت که تخصصی ترین بیمارستان جراحی مغز را در شهر هانوفر آلمان با یک معماری خاص، شبیه مغز انسان تاسیس کند که به انستیتوی بین المللی دانش نورولوژی یا INI معروف شد که در این موسسه، پیچیده ترین جراحی های مغز جهان انجام می شود. 

پروفسور مجید سمیعـی اسطوره مغز و اعصاب

در سال 1987، دانشگاه ماینتس، تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد. پروفسور سمیعی در سال 1988، کرسی جراحی مغز و اعصاب هانوفر آلمان را پذیرفت و همزمان با عنوان ریاست فدراسیون جهانی انجمن های قاعده جمجمه برگزیده شد.
عطش پروفسور به خدمت و داشتن صفتی همچون خورشید و اقیانوس، موجب شد تا دانش و تجربه خویش را درقالب برگزاری دوره های آموزشی، به دیگر جراحان دنیا انتقال دهد. امروزه با همت پروفسور سمیعی، در تمام کشورهای جهان، انجمنی تحت عنوان جراحان قاعده جمجمه با 1200 جراح حاذق تشکیل شده که هر سال در قالب کنگره علمی، جراحی قاعده جمجمه مغز از طریق ویدئو کنفرانس، شاهد آخرین دستاوردهای علمی جراحی پروفسور هستند و با استفاده از دوربین های مدار بسته به صورت مستقیم عمل جراحی وی را مشاهده و با تکنیک های جدید پزشکی و آموزشی، آشنا می شوند.

پروفسور سمیعی در آخرین سفر خود به ایران برای شرکت در سومین سمپوزیوم بین المللی جراحان مغز و اعصاب، آرزوی قلبی خود را  ساخت مرکز بین المللی علوم اعصاب  در ایران و مهم ترین هدفش از آموزش متخصصان ایرانی را انتقال هر چه سریع تر تازه های پزشکی در زمینه مغز واعصاب به کشور عزیزش دانست.

افتخارات

  • برای تجلیل از مقام علمی و تجربیات ارزنده وی و هم‌چنین گام‌های بلندی که در پیشرفت جراحی مغز و اعصاب برداشته ‌است، صدراعظم آلمان، نشان درجه یک دولت آلمان غربی را به پاس خدمات ارزشمندش به وی اعطا نمود.
  • جایزهٔ علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان نیز، به پاس فعالیت‌های پرارزش وی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به نامبرده اهدا شد.
  • به پاس قدردانی از خدمات ارزنده آموزشی این نابغه بزرگ ایرانی به پزشکان آمریکایی، بزرگ ترین جایزه جراحی مغز و اعصاب جهان با عنوان نشان طلایی جراحی مغز و اعصاب آمریکا در حالی به ایشان تعلق گرفته است که این نشان  تاکنون به هیچ اروپایی داده نشده است و این افتخاری بزرگ برای ایران و ایرانیان محسوب می شود.  
    در سال 2013، جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر (Leibniz-Ring-Hannover)، برای طرح آفریقا صد، به پروفسور سمیعی اهدا شد. مجید سمیعی در طرح آفریقا صد می‌خواهد 100 جراح جوان آفریقایی را به آلمان بیاورد و آموزش دهد تا پس از بازگشت، پزشکان دیگری را برای قاره آفریقا پرورش دهند.

آثار و کتاب های تالیف شده

پروفسور سمیعی مجموعه ادبیات علمی خود را تاکنون در قالب چندین کتاب و بیش از 200 مقاله علمی در خصوص دستگاه عصبی مرکزی و محیطی منتشر کرده که مهم ترین مرجع برای جراحان مغز واعصاب دنیا به شمار می آید.

  • جراحی کلیوس
  • جراحی قاعدهٔ مغز
  • اعصاب جمجمه‌ای
  • ضایعات اعصاب محیطی
  • برش نگاری پنوموآنسفال
  • اطلس جراحی قاعدهٔ جمجمه
  • جنبه‌های نوین اعصاب محیطی
  • روشهای نوین بازسازی استخوان
  • ضربه‌های وارد بر قاعدهٔ جمجمه
  • جراحی در ساقه مغز و بطن سوم و اطراف آن دو
  • جراحی منطقهٔ زین ترکی و سینوسهای پیرامون بینی جراحی مننژیم قاعدهٔ مغز
  • دوخت عروق و اعصاب و نیز پیوند در جراحی پلاستیک و جراحی ترمیمی
  • کتاب Samiis's Essentials in Neurosurgery که توسط انتشارات اسپرینگر منتشر شد