لیدی گودیوا، نجیبترین بانوی برهنه
همواره در طول تاریخ انسانهای زیادی بوده اند که به واسطه اعمال انسانی و خوی فرشته مابانه خود مورد تحسین و تقدیس آیندگان بوده اند یا با انجام ظلم و بیداد و قتل و غارت، چهره منفوری از خود برای بشریت به یادگار گذاشته اند. لیدی گودیوا یکی از هزاران انسانی است که با روح لطیفش چنان نامی برای خود در تاریخ بشریت بجا گذاشته است که آیندگان برای اینکه همواره او و کارهایش را بیاد بیاورند و سرمشق انسانها قرار گیرد نمادی از آنها به عنوان مظهر عشق و پاکی ساخته اند.
در قرن يازدهم ميلادي در انگلستان لئوفريك ارل مرسيا، دوك كاونتري بود و همسرش، لیدی گودیوا (lidy godiva) نام داشت. لیدی، زني از طبقات ممتاز جامعه بود که همواره نسبت به اماکن مقدس نظری سخاوتمندانه داشت و دائما در برپایی جشنهای مذهبی و پاداش به نیکوکاران با کلیسا همکاری میکرد. لیدی گودیوا، در نظر کلیسا و مستاجران دوک که همان عامه و قشر متوسط و پائین جامعه بودند، بسیار محبوب و محترم بود و برای این بانوی بزرگ و نیکوکار احترام زیادی قائل بودند. تا اینکه دوک، ماليات سنگيني را براي مردم تعيين كرد، بطوریکه اغلب مردم قادر به پرداخت آن نبوده و به همین دلیل به زندان می افتادند. لیدی گودیوا که انسانی مهربان بود وقتي ظلم شوهر و ماليات سنگيني كه باعث بدبختي مردم شده بود را مشاهده كرد، اصرار زيادي به شوهرش كرد تا ماليات را كم كند. ولي شوهرش كه دخالت زن را در امور حكومتي خود بر نمي تابید از اين كار، سرباز ميزد. سرانجام دوك كاونتري بدلیل اصرار زیاد همسرش، درقبال حصول شرطي پذیرفت كه ماليات ها را كاهش دهد. گوديوا که میخواست به هر طریقی مشکل مردم را حل کند، حاضر شد که هر شرطی را بپذیرد. دوک که هدفش، سنگی برای نزدن بود، از گودیوا خواست دورتا دور شهر کاونتری را برهنه و سوار بر اسب بپیماید. او تصور ميكرد كه همسرش با شنيدن اين شرط، براي هميشه عطاي مداخله در امور سياست و مملكت داري را به لقايش میبخشد و از خواست خود منصرف میشود. ولي در کمال ناباوری، همسرش شرط را پذيرفت و زمان اجرای آنرا مشخص کرد.
خبرش در شهر مي پيچد و در روز موعود، گوديوا سوار بر يك اسب، در حاليكه همه پوشش بدنش فقط موهاي ريخته شده روي سينه اش بود، در شهر چرخيد. ولي مردم شهر به احترام اين زن مهربان آن روز، هيچكدام از خانه بيرون نيامدند و تمام درها و پنجره ها را هم بستند. ليدي گوديوا، تمام خیابانهای کاونتری را كه در آن پرنده هم پرنميزد، پيمود و براي دوك كاونتري، چاره اي جز برداشتن بار ماليات هاي گزاف از دوش مردم باقي نماند.
بانو گوديوا که به عنوان يك زن نجيب و شريف، جايگاه بالايي نزد انگلیسیها دارد، بین سالهای 1066 و 1086 درگذشت. مکانی که در آن گوديوا به خاک سپرده شد، مورد بحث است. اما به گفته کرونیکل (Chronicon Abbatiae )، او در کلیسای ترینیتی خوبان در Evesham، به خاک سپرده شد. اما بخاطر جایگاه ویژه اش در بین مردم، مجسمه بانو گودیوا در كاونتري ساخته شد و توسط Sir William در 22 اکتبر 1349 در Broadgate کاونتری پرده برداری شد.