علاج و درمان بی خوابی
انسان که سراسر روز در در مبارزه و دسته و پنجه نرم کردن با مشکلات میگذراند و جسم و روحش سرشار از خستگی و آزردگی میشود قطعا خواب میتواند کمی این اختلالات را تعدیل کند و آماده مبازره ای تمام عیار در روزی دیگر از این روزگار غریب و پر تنش باشد اما مشکل اینجاست که این اختلالات و آزردگیها بویژه نوع روحیش ، بصورت فرسایشی چنان ذهن و فکر را درگیر خود میکند که شب هنگام و موقع استراحت ، علیرغم خستگی زیاد و احساس نیاز شدید بدن به آن ، فکر و ذهن ، ما را یاری نمی دهند و ساز خود را زده و ما را آماج نگرانیها و اضطرابها قرار میدهند و بالطبع خواب را از چشم ما میگیرند و هنگامی که با هزاران زحمت موفق میشویم خواب را به چشممان دعوت کنیم،اسیر خوابهای پریشان میشویم که در دانستنیهای خواب دیدن ، اشاره ای به آن شده است. یقینا الان باید کاری کرد درغیر اینصورت توان و اراده ای برای مبارزه و زندگی در ما باقی نمی ماند و بقول معروف به شدت کم می آوریم. اما برای درمان ، ابتدا به ساکن باید ماهیت و علل دخیل در آنرا شناخت و با تمام قوا و با همه امکانات موجود به نبرد آن رفت. مهمترین راهکار علاج ، قطعا تمرینات ذهنی و تقویت اراده در جهت به زانو در آوردن اضطرابها ، استرسها و اختلالات ناشی از آن جهت نیل به آرامش روحی – روانی و به طبع آن ، درمان بیخوابی است ساده ترین و در دسترس ترین راه هم استفاده از داروهای آرامبخش و مسکن است که علیرغم اینکه به سرعت ، چاره کار است اما در بلند مدت به اعتیاد به آن دارو منجر شده و در کنار آن ، آسیبهای جبران ناپذیر فراوانی را نیز به سیستم فیزیولوژیکی بدن وارد خواهد آورد که ریسک استفاده از آنرا بالا میبرد اما برای فرار از آسیبهای آن میتوان ماهیت دارو را از شیمیایی به طبیعی تغییر داد که علاوه بر اینکه به هدفمان میرسیم ، در عین حال متضرر از عوارض آنهم نمی شویم چون اصولا عوارض خاصی هم ندارند مگر اینکه در استفاده از آن ، تعادل را رعایت نکنیم لذا با توجه به اینکه بی خوابی از جمله بیماریهایی است كه غالب مردم حداقل یك بار در زندگی خود آن را تجربه كردهاند و به دلایل مختلف از قبیل فشارهای كاری، تنشهای اجتماعی، استرس و اختلالات روحی و جسمی و گاهی بهدلیل بیماری در بدن ایجاد میگردد لزوم دانستن كم عارضهترین درمان آن که استفاده از شیوههای درمانی طب سنتی و مكمل ، احساس میشود که در ادامه مطلب آنرا ملاحظه میفرمائید.
قبل از خواب رعایت كنید
به گفته متخصصان رعایت نكاتی ساده به هنگام خواب تاثیر مناسبی بر چگونگی و كیفیت خواب دارد. بهعنوان مثال داشتن تختخواب مناسب و پاكیزه، تاریك كردن اتاق خواب، آرام بودن فضای خانه، دوش آب گرم گرفتن، نوشیدن یك لیوان شیرگرم، صرف غذای مختصر در وعده شام، حفظ آرامش، مرورنكردن مشكلات و فشارهای روزانه از عواملی است كه افراد را به داشتن خوابی آرام كمك میكند. به گفته متخصصان بهتر است هنگام خواب از تماشای تلویزیون بهخصوص تماشای فیلمهای هیجان انگیز و درام و همین طور مطالعه كتاب و مرور اخبار و حوادث روزنامهها پرهیز كرد.
درمان بیخوابی با طب سوزنی
متخصصان طب سنتی چین شیوههای متنوعی برای درمان بیخوابی دارند كه یكی از مهمترین و شایعترین آنها طب سوزنی است. گیاه درمانی، اصلاح شیوه زندگی و رژیم غذایی از دیگر تكنیكهایی است كه در طب چینی برای درمان بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد. افراد زیادی در سراسرجهان وجود دارند كه از طریق این روش تغییرات قابل ملاحظهای را در كیفیت خوابشان احساس كردند، بهگونهای كه بدون نیاز به مسكن یا قرصهای خواب آور به خوابی آرام فرو رفتند.
تكنیك عطردرمانی برای بیخوابی
متخصصان شیوه درمانی عطردرمانی با استفاده از رایحه روغنهای گیاه اسطوخودوس، سنبل، بابونه و دیگر روغنهای آرامش بخش به درمان بیماری بیخوابی میپردازند. در این شیوه مقداری از روغن سنبل را در كیسهای كوچك ریخته و آن را زیر بالش یا در نزدیكی محل خواب خود قرار میدهند، رایحه این روغن به مرور موجب ریلكسشدن بدن شده و اعصاب و روان فرد را آماده خوابیدن میكند.