ثروتمندترین کشورهای جهان
رتبه بندی ثروتمندترین کشورهای جهان از حیث سرانه تولید ناخالص و قدرت خرید ۱۸۲ کشوردنیا که توسط مجله فوربس بررسی شده است بشرح زیر میباشد:
قطر
بر اساس این رده بندی ، کشور قطر با سرانه تولید ناخالص بسیار بالا به دلیل درآمدهای نفتی که در سواحل جنوبی خلیج فارس واقع شده است و ۱.۷ میلیون نفر جمعیت دارد ، با سرانه توليد ناخالص داخلي 81 هزار و 466 دلار ثروتمندترین کشور جهان است. قطر ، شبه جزیره کوچکی است که خلیج فارس آن را از غرب و شمال و شرق دربر گرفته است و در منطقه خاورمیانه قرار گرفته است. شهرهای قطر عبارتند از وکره، خور، دخان، شمال و زباره و... پایتخت قطر دوحه است و مساحت کل کشور 11437 کیلومتر مربع است. زبان رسمی این کشور عربی است و انگلیسی هم بسیار رایج می باشد. واحد پول قطر، ریال است. کشور قطر امیرنشین است. این شبه جزیره کوچک از جنوب به کشور عربستان متصل می باشد. آب و هوای قطر، معتدل بیابانی است همراه با تابستان گرم و زمستان کوتاه و معتدل با مقدار کمی بارش باران.
این کشور، ذخایر نفت و گاز طبیعی بسیار عظیمی دارد وبا بالا رفتن قیمت نفت و گازهر ساله به درآمد این کشور افزوده می شود. کشور قطر که سومین کشور دارنده ذخایر گاز پس از روسیه و ایران می باشد و ذخیره گازی آن برای 200 سال آینده تخمین زده شده است ، برای صادرات و تبدیل این منبع به گاز مایع و متنوع کردن اقتصاد خود سرمایه گذاریهای بسیار گسترده ای انجام داده است. دولت قطر، درآمد حاصل از فروش نفت و گاز خودرا ، در زیرساختها از جمله ساخت بندرها ، فرودگاهها وحمل و نقل ریلی ، سرمایه گذاری می کند تا این کشور برای سرمایه گذاران و تجار خارجی و همینطور جام جهانی ۲۰۲۲میزبان بهتری باشد.
لوکزامبورگ
بعد از قطر، کشور لوکزامبورگ ثروتمندترین کشور جهان است. کشوری در قاره اروپا که به مرکزی برای موسسه های مالی و بانک ها تبدیل شده است. این کشور یکی از پایه گذاران اتحادیه اروپا، پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و سازمان ملل متحد بود. لوکزامبورگ با بلژیک، فرانسه و آلمان همسایه است و تنها بازمانده نظام حکومتی دوک نشینی جهان است. زبان رسمی این کشور لوکزامبورگی است و واحد پول آن یورو می باشد. پایتخت آن لوکزامبورگ و مساحت آن 2586 کیلومتر مربع است و از نظر وسعت در بین 194 کشور جهان رتبه 1/175 دارد و یکی از کوچک ترین کشورهای قاره اروپا می باشد. تعداد جمعیت لوکزامبورگ 486006 نفر با میانگین سنی 40 سال است در نیمه دوم قرن بیستم به یکی از قطبهای مالی جهان تبدیل شد. تولید ناخالص داخلی در این کشور 79هزار و 380 دلار و نرخ بیکاری 4/4 درصد است که نیمی از بیکاران مهاجران وارد شده از مرزهای آلمان، فرانسه و بلژیک هستند، رئیس حکومت، دوک اعظم است که این سمت موروثی است. البته رئیس دولت نخست وزیر است که از طرف نمایندگان مجلس برگزیده می شود.
محصولات وارداتی: مواد معدنی، آهن، مواد غذایی و کالاهای لوکس که از بلژیک، آلمان، چین، فرانسه، انگلیس و هلند وارد می کند.
محصولات صادراتی: ماشین آلات و تجهیزات، فولاد و فرآورده های آن، مواد شیمیای و الوار شیشه ای می باشد که به آلمان، فرانسه، ایتالیا، انگلیس، بلژیک، اسپانیا و هلند صادر می کند.
سنگاپور
در ردیف سوم جدول ثروتمندترین کشورهای جهان، کشور سنگاپور قراردارد که سرانه تولید ناخالص آن نزدیک به ۵۶ هزار و ۷۰۰ دلار است واز لحاظ مالی ، فن آوری و تولید ، یک قطب بزرگ در جهان محسوب می شود. نام رسمی آن جمهوری سنگاپور است. سنگاپور کلمه ای مالایایی و به معنای شهر شیر می باشد. این کشور در جنوب شرقی آسیا است و پایتخت آن سنگاپور است. جنوب شبه جزیره مالایا و کوچک ترین کشور جنوب شرقی آسیا است. مساحت آن 616 کیلومتر مربع و جمعیت سنگاپور 4/353/893 نفر و با رشد سالانه 2/1 درصد است. زبان انگلیسی زبان رسمی و ماندارین، تامیل و مالایی از دیگر زبان های این کشور هستند. واحد پول، دلار سنگاپور است. سنگاپور با مالزی و اندونزی همسایه است. موناکو و وکیشن سیتی از بزرگ ترین شهرهای سنگاپور به حساب می آیند. سنگاپور یکی از مراکز بزرگ تجاری داد و ستد کالا در جهان است و یکی از 4 شهر – کشور کنونی در جهان است. از زمان استقلال، به یکی از پررونق ترین کشورهای جهان تبدیل شده و امروز یکی از پرترافیک ترین بندرهای دنیا است. آب و هوای این کشور گرم و مرطوب و با بارش فراوان باران است. از لحاظ ذخایر معدنی کشوری فقیر است، اما اقتصاد آن که به بخش خدمات، چینی، تولیدات الکترونیکی و صنایع دستی وابسته است، رشد و شکوفایی فراوانی داشته و این کشور را به یکی از ثروتمندترین مناطق دنیا تبدیل کرده است. سنگاپور، توسط یک جاده ترانزیت با مالزی و دیگر نقاط جنوب شرق آسیا مرتبط است.
نروژ
نروژ که در شمال اروپا و در شبه جزیره اسکاندیناوی قرار دارد بعنوان چهارمین کشور ثروتمند جهان محسوب میشود. پایتخت آن اسلو و شهرهای بزرگ آن برگن و گروند می با شد. نروژ با جمعیتی بالغ بر 7/4 میلیون نفر و مساحت 385 هزار کیلومتر مربع با کشورهای سوئد، فنلاند و روسیه هم مرز می باشد. نروژ کشوری کوهستانی است که در مناطق شمال آن معمولا 6 ماه شب است و 6 ماه روز و اکثرا مناطق شمالی معمولا 9 ماه در سال بارش برف و باران را به همراه دارد. مردم نروژ برعکس پدران وایکینگ خود، مردمانی صلح طلب هستند. جایزه صلح نوبل به وسیله نروژ هر سال به کسی داده می شود که برای صلح جهانی تلاش کرده باشد. واحد پول نروژ کروهن با واحد جزء اوره نام دارد. در سال 1949 به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوست. نروژ از 19 استان تشکیل شده است که هر استان شامل بخش هایی است.
کشف نفت و گاز از سواحل جنوبی نروژ واقع در دریای شمالی در اواخر دهه 60 میلادی اقتصاد نروژ را یکباره متحول کرد. صادرات عمده نروژ را نفت تشکیل می دهد، به طوری که نروژ روزانه تقریبا 3 میلیون بشکه نفت خام صادر می کند، ولی در سازمان جهانی اوپک عضویت ندارد. از دیگر صادرات نروژ می توان به فرآورده های دامی اشاره کرد. نروژ یکی از بهترین و مرغوب ترین چاه های نفت دنیا را در اختیار دارد. یکی از چرخه های اقتصاد این کشور را آبزیان دریای تشکیل داده اند. لازم به ذکر است نروژ 3 نوع ماهی دارد که در هیچ جای دنیا یافت نمی شود.
سلطنت برونئی
برونئی که پنجمین کشور ثروتمند جهان است در جزیره برونئو در آسیای جنوبی شرقی واقع شده است که از شمال به دریای چین جنوبی و از مغرب و مشرق به ایالت سراواک محدود است. نام محلی آن برنئی دارالسلام و پایتخت آن، بندر سری بیگاون، از مهم ترین بنادر کشور است.و از منابع و ذخایر نفتی و گازی بسیار زیادی برخوردار است وسرانه تولید ناخالص داخلی این کشور۴۸ هزار دلار است برنئی سرزمینی با مساحت 765/5 کیلومتر مربع که کوهستانی با آب و هوایی استوایی با بارش فراوان باران آب و هوای گرم و مرطوب است. جمعیت آن 264000 نفر است که یک چهارم آن را چینی ها تشکیل می دهند. بزرگ ترین قوم برنئی مالایایی هستند. زبان اصلی مردم برنئی مالایایی است، البته زبان انگلیسی و چینی هم رواج دارد. انگلیسی زبان بازرگانی این کشور است. امروزه برنئی یکی از غنی ترین کشورهای فروشنده نفت و گاز با درآمدهای کلان است. تولیدات کشاورزی آن برای مصارف خود کشور کافی می باشد. به غیر از فرآورده های نفتی و گاز بخشی از محصولات که از جنگل به دست می آید را صادر می کند. ازجمله این محصولات، ساگوف کائوچو و ... است. عمده ترین واردات آن خودروهای سنگین، مصالح ساختمانی، ماشین آلات و مواد غذایی است. با کشورهای ژاپن، آمریکا، سنگاپور، تایوان و مالزی به تجارت می پردازد. واحد پول برونئی، دلار برونئی است.
امارات
در ردیف ششم این جدول نیز کشور امارات قرار گرفته است که حدود ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی آن ، نفت و گاز است. سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور ۴۷هزار و ۵۰۰ دلار است.
آمریکا
آمريكا با سرانه 46 هزار و 860 دلار در رده هفتم ثروتمندترين كشورهاي جهان قرار گرفته است.
در رده های بعدی استرالیا رده یازدهم و کانادا رده چهاردهم و کویت رده پانزدهم را در اختیار دارند و بریتانیا با سرانه 35 هزار و 59 دلار در اين ردهبندي بيست و يكم شد و فرانسه نيز با سرانه 33 هزار و 910 دلار رده بيست و سوم را به خود اختصاص داد و ژاپن با سرانه 33 هزار و 855 دلار رده 24 و کره جنوبی با سرانه 29 هزار و 997 دلار رده 26 و چین با سرانه هفت هزار و 544 رده 94 ثروتمندترین کشورهای جهان را کسب کردند.