فاصله ایده آل دوران عقد
در فرهنگ مردم ایران ، مطلوبترین راهکار برای همسر گزینی ، که البته دارای ریسک پائین تری نیز هست و اولویت غالب در آن ، اصالت خانوادگی و عقاید مذهبی است انتخاب همسر از کانال خانواده است که این روش ، اغلب در مورد دخترهای فامیل یا اهل محل میباشد که مورد شناخت و تایید خانواده هستند و برای مرد ، تنها گزینه باقیمانده ، شکل ظاهری و خصوصیات اخلاقی است که مرد باید آنها را با اولویتها و ایده آلهای خود مقایسه کند و از میان گزینه های پیشنهادی ، یکی را به عنوان همسرآینده برگزیند.
یکی دیگر از روشهای متداول در انتخاب همسر ، انتخاب همسر از بین همکاران در محل کار یا هم کلاسی ها در دانشگاه است که در این روش با توجه به مراودات و مکالماتی که بواسطه شرائط حاکم ، اجتناب ناپذیر است بحث شکل ظاهری و خصوصیات اخلاقی دختر مورد نظر ، تقریبا حل شده است و میماند بررسی اصالت خانوادگی و عقاید مذهبی که باید در مرحله بعد انجام شود.
پس از انجام پروسه انتخاب همسر و جاری شدن عقد ، این زوج جوان ، دوران بقول خودشان طلایی نامزدی و عقد را شروع میکنند و البته دوران عقد ، در شکل نرمال و صحیح آن ، حساسیت و تاثیر خاصی در سرنوشت و بقاء زندگی مشترک یک زوج جوان دارد و از نظر زمانی تابع کمیت خاصی نیست و با لحاظ شرائطی مختص هر زوج ، میتوان فواصل زمانی ایده آل و متنوعی را برای آنها تعریف کرد البته در فرهنگ سنتی برخی خانواده ها ، اعتقادی به طولانی شدن دوران عقد وجود ندارد اما در جهت عکس این تفکر ، این روزها خانواده های زیادی را می بینید که ترجیح می دهند بین عقد و عروسی فرزندانشان چند ماه فاصله باشد تا در این زمان هم عروس و داماد شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند و هم به وضعیت با ثبات تری برسند و مقدمات مراسم ازدواجشان را فراهم کنند. اما برای اتخاذ تصمیم درباره فاصله مناسب بین عقد تا عروسی ، همسران جوان و والدین باید به نکات توجه داشته باشند.
اگر زوج آشنایی قبلی خوبی ندارند باید این فاصله بیشتر باشد تا شناخت ها کامل تر شود. منظور آن است که دختر و پسر بتوانند در این مدت توانمندی ها، سلیقه ها، نقاط قوت، آداب و اعتقادات همدیگر را بشناسند تا اگر احیانا تحمل یکی از خصوصیات اخلاقی برای طرفین ، غیر قابل تحمل است ، بهتر است تا پیوند به نقطه غیرقابل بازگشت نرسیده و پای شخص سوم بی گناهی بنام فرزند به این قائله باز نشده است راه درست را انتخاب و از یک زندگی سراسر شکست و تباهی جلوگیری کرد چون باید این نکته را در نظر داشت که در روابط میان زوج ها دو مورد ، ایجاد مشکل می کند؛ یکی تفاوت های جدی اعتقادی و دیگری هم نظرهایی که اطرافیان در مورد این انتخاب دارند. در صورت وجود چنین مسائلی، طولانی شدن فاصله عقد تا عروسی هم کمک چندانی به رفع مشکل نمی کند.
اما اگر به واسطه رفت و آمدهای فامیلی و خانوادگی و یا صحبت هایی که خود زوج پیش از ازدواج با هم داشته اند با همدیگر آشنایی دارند، مناسب نیست که این فاصله زیاد باشد، به خصوص اگر دو نفر با هم مشکلی ندارند و طولانی شدن دوران عقد و ادامه پیدا کردن آن ، پس از اینکه دختر و پسر از همدیگر مطمئن شدند ممکن است ایجاد مشکل کند. بخشی از شناخت را باید به زمان زیر یک سقف رفتنتان موکول کنید. در غیر این صورت نه تنها جذابیت خود را برای همسرتان از دست می دهید، بلکه حوصله خانواده ها را هم سر می برید و باعث می شوید دلخوری های کوچک آتش های بزرگی را برپا کند.
به طور کلی اگر بخواهیم حدود زمانی مناسب برای فاصله عقد تا عروسی را بگوییم، می توان گفت شش ماه تا یک سال، زمان مناسبی است. البته این محدوده قطعی نیست و نمی توان گفت که برای همه افراد مناسب است، اما این فاصله مطلوب و مورد اتفاق اغلب کارشناسان و والدین است.